De werkgroep

Geschiedenis

In 1968 werden de Cornish- en de Devon Rex door de Fife erkend. In 1969 kwamen de eerste Rexen, via Denemarken, naar Nederland. Al snel was er een groepje liefhebbers, die zich met deze twee rassen bezighield. Zij besloten om een rasclub op te richten, de eerste rasclub binnen Felikat. In november 1976 werd De Rex Katten Club een feit. Een club van Cornish- en Devon Rex liefhebbers, die de belangstelling en de zorg voor deze twee rassen zonder enige vorm van zakelijkheid of winstbejag centraal stelden.
In het voorjaar van 1979 verscheen het eerste clubblad: “Rex, blad voor rexperts”, wat later veranderde in kortweg: “Rexpert”.
De Rex Katten Club is nu sinds jaren bekend als: "Werkgroep Rexen en Sphynxen".

In de jaren die volgden werden er op verschillende plekken, in verschillende landen vaker Rexen geboren, wat soms resulteerde in een nieuw ras en ook de Sphynxen kwamen erbij.

We zijn nog steeds een club van liefhebbers, die het belang van de Rexen en Sphynxen voorop stellen. Niet meer alleen voor de Cornish- en de Devon rex, maar voor alle soorten Rexen en Sphynxen.

Ons doel is om informatie en kennis te delen met fokkers en liefhebbers. Onze rassen te promoten en bekendheid te geven en er voor te zorgen dat deze prachtige rassen behouden blijven voor de toekomst. Daarom stellen wij ook de gezondheid centraal en doen wij ons uiterste best om een ieder ‘die ook eens een nestje wil fokken’ te overtuigen van dit doel.
Vanaf 2016 wordt er geen gedrukte "Rexpert" meer uitgegeven. U wordt via de website en facebook pagina op de hoogte gehouden van alle nieuwtjes in de Rexen en Sphynxen-wereld.

Voor vragen en informatie mag u altijd contact met ons opnemen.